fredag 23 september 2022

Det måste bli en tjej

Från kvällens Idol
Tittade på Idol i kväll och insåg att det ska mycket till om det ska bli en manlig vinnare i årets upplaga av den populära tävlingen. De feminina deltagarna är så vassa, nämligen. I går imponerades jag av Klara Almström, i kväll av flera stycken: som Ida Hallquist här ovan som sjöng Wild Enough (Elina). Fantastisk sångerska med en underbar närvaro och känsla i musiken. Men hon var inte den enda som jag fastnade för. 

Från kvällens Idol
En annan var Vera Arkelid Jalméus som jag gillade starkt redan från hennes audition och första möte  med juryn. Hon kan nog bli nåt stort, tänkte jag då. Och samma tankar har jag även efter kvällens kvalfinal där tonsäkra Vera gjorde en vrålsnygg version av Emmylou (First Aid Kit)  .

Från kvällens Idol
Imponerade stort gjorde också Nike Sellmar som tog sig an Dolly Partons Jolene. Riktigt, riktigt bra. Jag undrar om hon inte var kvällens största stjärna. Jo.
Dessutom är Ruby Lindén  kvar i tävlingen (bra!) liksom Klara Almström. Totalt elva deltagare är det nu kvar som tävlar om att bli ensam kvar och Sveriges Idol 2022. 
Nästa gång vi ser dem blir nästa fredag. Sen ska de bara vara tio kvar (om inte juryn säger att ingen åker ut eftersom det är första veckan för finalisterna - och sådan mildhet har förekommit tidigare).

Inga kommentarer: