onsdag 28 september 2022

En Actros från Askersund

Bild: Jörgen Auer
I Askersund hör transportföretaget Göte Asplunds Schakt & Transport AB hemma får jag klart för mig vid en sökning på internet. Fast det visste jag redan eftersom det står baktill på det här fordonet som jag får syn på i Mantorp.
Tyvärr såg jag inte den snygga fronten och cockpiten, vilken är svart på alla företagets bilar som företrädesvis är av märket Mercedes. Bilen på bilden är en Mercedes Actros för fodertransporter.
Asplunds är verksamt i transportbranschen, som sagt, och kör mest torrgods i lösvikt men utför också gräv- och schaktningsarbeten samt idkar handel med värdepapper och är registrerat 1990 läser jag på söktjänsterna allabolag.se och merinfo.se
Vidare kan jag utläsa att det verkar gå bra för Asplunds som 2021 redovisade 14 anställda och hade en omsättning på 46 miljoner kronor. Antalet på företaget registrerade fordon är 31.
Varför berättar jag detta? Jo, för att lägga till Göte Asplunds Schakt & Transport AB i min serie Transport på svenska vägar där jag för att stilla min nyfikenhet berättar var de många transportföretagen vi ser dagligen kommer ifrån. Serien har hittills presenterat i runda svängar 190 företag, svenska som utländska, små som stora och närmar sig således 200.

Inga kommentarer: