måndag 26 september 2022

Lite östgötsk natur

Bild: Jörgen Auer
Är den här bilden verkligen tagen i Östergötland? Jadå. Grensholm ligger visserligen norr om Roxen, men landskapet är allt det vackra Östergötland, trots den nästan norrländska naturen.  

Bild: Jörgen Auer
Söndagen blev fin, trots små skurar. Emellanåt sken solen, som när jag tog vägen mellan Norsholm och Vreta Kloster efter att ha varit i Norrköping en sväng enkom för att köpa ännu en tavla av Tania Zozulenko. 

Bild: Jörgen Auer
Det här är ingen tavla. Det är verklighet. En lönn i allén vid Uljebergs säteri, Mantorp. Jag undrar om alla dess löv kommer att målas röda av hösten? Eller finns det några gröna kvar i januari?

Bild: Jörgen Auer
Lönnlöven må vara gröna, gula eller röda. Stammen fortsätter sin gråa och av ljuslav gulaktiga tillvaro. Och svampfyllda dito.

Bild: Jörgen Auer
På tal om färger. De här penséerna har nog ingen riktig koll på årstiderna. De blommar i min trädgård som om det vore högsommar. Men det får de gärna göra så länge de kan. Det skulle vara vackert om de står där i vinter med sina lysande färger kontrasterande mot snön.
I övrigt om söndagen kan jag säga att jag på tv såg Danmark göra en strålande insats i fotboll mot Frankrike. Seger med 2-0 efter fartfyllt spel. Starkt. Och vilken otrolig skillnad mot den långa stunder sega och långsamma fotboll som England och Italien visade upp härom kvällen när Italien vann med 1-0. Så tråkigt att jag bara tittade en kvart (så egentligen vet jag inte om resten av tiden hade ett helt annat tempo).





 

Inga kommentarer: