tisdag 31 januari 2012

En summering av dagen

Dags att summera ännu en dag. Summera betyder lägga samman, addera, räkna ihop och kommer naturligtvis från sumererna, ett gammalt folkslag som var tidigt ute med det mesta och vars civilisation sägs ha tagit sin början så där 5000 år före Kristus. Sumererna höll till i Sumer i Mesopotamien, nuvarande Irak, och utvecklade en rad vetenskaper: som matematiken, astronomin, tideräkningen, jordbruket, skrivkonsten, bevattningskonsten och till och med byggnadskonsten.
Men för att återgå till summeringen: vaknade, steg upp, pinkade, åt frukost, skrev ett blogginlägg, drog ner mössan över öronen, gick till tåget, åkte till Mjölby, gick till Corren, läste fem mejl, raderade alla, skrev ett, skickade, gick på muggen, läste på lite om ett jobb jag skulle på senare, hade morgonmöte plus fikastund med Susanne, Gunilla, Karl-Johan, och Mia. Åkte till Ödeshög med Mia och Karl-Johan, besökte en mycket trevlig och intressant kvinna för ett reportage/porträtt till Corren, åkte därifrån, skrev lapp till Mias dotter Moa och la i bilen, lunchade på På lunch i Mjölby med Karl-Johan, gick till Corren, pratade med Therese, skrev ett blogginlägg, skickade det, gick på muggen, skrev ett par mejl, läste elva, raderade nio, skrev två, skickade ett, funderade på Ödeshögsreportaget, läste mina anteckningar, ringde några telefonsamtal, sa nåt till Mia, fick svar på tal, funderade mera, svarade på fråga från Gunilla, skickade det tidigare skrivna mejlet, skrev ett nytt, skickade det, läste fyra, raderade tre, skrev ett blogginlägg, skickade det, fick svar, skickade nytt, fick svar, skickade, svar, skickade, svar. Fick sms, läste, fick telefon, svarade, ringde själv, gick på muggen, fick telefon, satt kvar en stund, torkade mig, tvättade händerna, tog en kopp kaffe till, började skriva, raderade, började igen, tänkte, läste mina anteckningar en gång till, skrev lite till, bläddrade i noteringsblocket, skrev en rad, ännu en rad, strök en tidigare skriven rad, tror det var den femte.
- Nä, nu går jag hem. Jag får fortsätta i morgon, sa jag.
- Du kan åka med mig, sa Susanne.
Blev skjutsad, pratade trevligt, gick av vid Trumpetarevägen. Gick hem. Läste posten, talade med Inger, klädde om till träningskläder.
Ur träningsdagboken: En halvtimmes styrketräning med hantlar, situps, plankan. Lite bensprattel.
Duschade, tog på de löjliga men ganska sköna lila träningsbyxorna, åt tre smörgåsar och drack en kopp te. Skrev det här. Ungefär.

Inga kommentarer: