tisdag 10 oktober 2017

Hemma hos Iza Wallin

 
 Bild: Jörgen Auer
Det här är Iza Wallin, 23-årig hoppryttare och egen företagare i hästnäringen. Hon verkar glad. Undra på det. Det går ju bra för henne, särskilt efter att ridhuset på Axstad Tives stod klart för ett par veckor sedan. Nu kan hon utbilda fler hästar, fler ryttare. På hemmaplan utanför Mjölby.

 Bild: Jörgen Auer
Och det här är också en som trivs på hemmaplan i Axstad. Izas hund Tristan, en skön och okomplicerad typ som lever gott och har det väldigt bra. Vilken ras han är verkar lite oklart och inte ens Iza vet. Men nog är det en hel del spansk vattenhund i honom. Oerhört trevlig bekantskap i alla fall. Precis som Iza.

Bild: Jörgen Auer
Här ses de två tillsammans med hästen Coral Santa Fé på väg till ridhuset för ett longeringspass. Ja, Tristan drog snart iväg för att hålla koll på allt övrigt på gården.

 Bild ur dagens Corren
Jag träffade dem häromdagen och i dag publiceras mitt reportage om Iza och hennes verksamhet i Corren. Till och med bild på förstasidan blev det. Kopplingen till Malin Baryard-Johnsson är att Iza har jobbat där två år som beridare samt att hon i största möjliga grad tar efter samma upplägg som Baryard har vad gäller verksamheten.

 Bild ur dagens Corren
Och så här presenteras reportaget inne i tidningen. På sportsidorna där den här serien, Ryktbart, alltid går. Var fjortonde dag kommer ett ridsportreportage, men det händer att vi ändrar vecka ibland beroende på hur tävlingssäsong eller annan idrotts planering schema ser ut. Och när vi ändrar kan det bli två veckor i rad med reportage från ridsportens värld.

Bild: Jörgen Auer
Om Iza Wallin kan nämnas, förutom att hon tyckte det var kul att bli fotad genom det här hålet, att hon bor i eget hus hemma på föräldragården tillsammans med sambon Alexander Almgren. Pappa är travtränaren Joakim Wallin och mamma Karoline Wallin driver Studio Hairart i Mjölby, och syrran Hedda jobbar som beridare hos Pether Markne (känd A-tränare i såväl hoppning som dressyr) och hon ingår även i talang- och elitsatsningen Markne Academy.

Inga kommentarer: