tisdag 31 oktober 2017

När jag jagade Lejon

 Bild: Jörgen Auer
En morgon jagade jag ifatt ett Lejon. Hovslagaren Filip Lejon som skulle på jobb. Han utgick från Mantorp, där han bor med fru och två barn.

 Bild: Jörgen Auer
Hans arbetsdag började på Lind Västergård mellan Björkeberg och Vikingstad där Anki Karlsson driver avelsverksamhet i företaget Lindstud.

 Bild: Jörgen Auer
Anki var förstås med och höll hästarna lugna medan Filip, eller Fille som han kallas, verkade hovar för glatta livet. Här med tvåårsstoet Gandria.

 Bild: Jörgen Auer
Fille, en gång prao hos mig på Corren-sporten, då han bland annat hade äran att få följa med och träffa hockeymålvakten och proffset Tommy Söderström, har skott hästar ända sedan tonåren då han hjälpte pappa Erling. Båda för övrigt skickliga travkuskar. Filip kör lite nu också - och gör det bra.

 Bild: Jörgen Auer
Men hans yrke är hovslagare och det upptar större delen av hans tid. Filip gillar verkligen sitt jobb och säger att i botten ligger hans kärlek till djuren. Det skulle inte gå att jobba med hästar om man inte tycker om dem, säger han. Här med 14-åriga Utopia och hennes föl Marwin Gay. De små hästarna får inga skor, utan bara hovarna rensade och klippta - verkade.

I dagens Corren
Och så här presenteras mitt reportage och Filip Lejons arbete på Lindstud på Ryktbart i dagens Corren.

Inga kommentarer: