söndag 1 oktober 2017

På promenad i Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
Det var inte bara jag som var på promenad i dag. De här trevliga människorna mötte jag vid Mantorps station, Niklas och Katarina Nordquist med sina hundar. Som synes gick Niklas i shorts! Men så var det ganska varmt också. Kul att kunna gå klädd så här i oktober, menade han.

 Bild: Jörgen Auer
Just det! Det är ju 1 oktober i dag. Kanske också sista solskenet på ett tag i Östergötland. Redan i morgon förväntas visst regn, enligt prognosen. Bilden är tagen söder om järnvägen i Mantorp och fältet som ses här lär bebyggas inom en inte allt för avlägsen framtid.

 Bild: Jörgen Auer
Någonstans härifrån, ungefär vid skatehallen i Mantorp, vände jag åt vattentornet till och förevigade sagda torn, himlen och solskenet. Som för att minnas dagen och det sköna vädret ännu djupare.

 Bild: Jörgen Auer
Jag hade tänkt mig en långpromenad utåt Östra Tollstad till, men det var för varmt. Eller rättare sagt, jag hade för mycket kläder på mig (jag skulle ha gjort som Niklas). Så jag tog första väg hemåt. Det blev Parkvägen, varifrån jag sköt från höften bort mot Östra Tollstad kyrka.

 Bild: Jörgen Auer
Åt andra hållet, norr alltså, såg jag Kvarnenhuset i centrala Mantorp. Jag tror att gatan på bilden heter Betesgatan.

 Bild: Jörgen Auer
I en trädgård någonstans i närheten satt några gråsparvar och solade sig. Förvånansvärt orädda. Om jag inte har helt fel så är den vänstra en hona och den med ögonmasken en hane.

 Bild: Jörgen Auer
Från backen på Tollstadvägen upp mot bron över järnvägen blickade jag ner mot Hargsvägen. Samt vinkade åt en bilist som tutade lätt, utan att veta vem det var.

Bild: Jörgen Auer
Uppe på järnvägsbron fotade jag spåren. Ett tåg på väg mot Mjölby passerade. Jag promenerade vidare till Gulf-macken, handlade två smaskiga wienerbröd - det är ju i alla fall söndag - och gick hem för att fika. Lunchen intog vi på Albackens trädgårdskafferi i Mjölby. Därefter blev det fotboll på teve. Linköpings FC betvingade Djurgården på Stockholms stadion med 2-1 och utökade i och med omgångens resultat sin ledning i allsvenskan till nio poäng före Rosengård. Ett nytt SM-guld är så gott som klart.
Och nu är det kväll. 1 oktober går mot sitt slut.

Inga kommentarer: