tisdag 31 oktober 2017

Med Gubbvandrarna till Vallastaden

 Bild: Jörgen Auer
Vallastaden må vara invigd och folk redan vara inflyttade. Men faktum kvarstår: den nya stadsdelen i Linköping är fortsatt under uppbyggnad.

 Bild: Jörgen Auer
Personligen gillar jag Vallastaden. Mest för att det är nytt och annorlunda, vågat, lekfullt. Galet.

 Bild: Jörgen Auer
Och så tror man sig förflyttad utomlands. Är det inte lite Spanien eller nåt över Vallastaden?

 
 Bild: Jörgen Auer
Lika imponerade var inte det gäng Stockholmsgubbar som kom på vandringsbesök för att gå till Vallastaden från Linköpings resecentrum dit de anlänt med tåg. Gubbvandrarna har redan åtskilliga mil i Stockholm bakom sig och har vandrat tillsammans över 150 gånger. I år firar de tre årsjubileum.

 Bild: Jörgen Auer
Vägen upp till Vallastaden var utstakad eftersom det i gruppen fanns en önskan om att se Tage Danielssons staty. Så här blev bilden på Bertil Jonsson, Anders Önnesjö, Crister Auer (just det, brorsan), bakom honom Carl-Johan Uddenberg, Nils Ericsson och Kjell Persson som verkar ha något att säga till Tage.

 Bild: Jörgen Auer
Vägen gick förbi Valla berså vid Malmslättsvägen/Videgatan.

 Bild: Jörgen Auer
Förbi och genom Gamla Linköping.

 Bild: Jörgen Auer
Vilka vandringsfenomen! Över 13 000 steg blev det för Nils, Carl-Johan, Anders och de andra. För var och en, alltså.

 Bild: Jörgen Auer
Lite Vallaskogen blev det förstås också för Anders, Bertil och Kjell. Ja, för hela gruppen.

Bild: Jörgen Auer 
Väl på plats i Vallastaden blev gruppen stående en stund. En kort stund. En halvminut, ungefär. För att insupa atmosfär och karaktär.

 Bild: Jörgen Auer
Vad tyckte de? Jo, att det visserligen var lekfullt, men usch så plottrigt. Ungefär så.

 Bild: Jörgen Auer
De två före detta officerarna Nils Ericsson, A 1, och Crister Auer, I 4, diskuterade lite sinsemellan var de olika militära övningsområdena låg. Att Vallastaden är beläget på T 1:s övningsområde hade de mycket väl klart för sig.

 Bild: Jörgen Auer
Efter en snabbtitt på Vallastaden var det dags att vandra vidare. God mat på Stora hotellet väntade. Bord var bokat, bara att gå på. Och då känns benen lätta. Eller hur Anders och Bertil?

 Bild: Jörgen Auer
Men innan maten kom på bordet blev det ett besök på Stora torget och en titt på minnesplattan över Linköpings blodbad år 1600.

  Dagens Mera Linköping
Ja just det, jag var ju med och det för ett reportage om gubbvandrarnas besök i Linköping. Så här presenterades det i Correns bilaga Mera Linköping i dag, tisdag 31 oktober.

Inga kommentarer: