torsdag 3 december 2009

Lite statistik

Bloggläsarna, vilka är det? Jo, det är vi vanliga. Och ovanliga. Men vilka läser min blogg? Utöver släktingar? Svårt att säga, men några som känner mig, antagligen. Jag inbillar mig inte att det finns särskilt många som läser dagligen, men kanske att ni är inne någon dag i veckan och kollar, eller två, tre gånger i månaden? Hursomhelst så har jag kollat statistiken på min NeoCounter (som bara räknar dem som är inne på Auerbloggen via blogspot - alltså inte dem som går in via corren.se) och kan konstatera att Linköping leder överlägset (men så står det ju mest om Linköping på bloggen eftersom jag jobbar där). Lika särklassig tvåa ligger överraskande Stockholm och trea Norrköping. Mjölby är fyra och Göteborg femma. Motala är sjua, Mantorp där jag bor bara åtta, Boxholm är elva, Vikingstad återfinns på delad sextonde, och Åtvidaberg och Skänninge på delad artonde.
När jag kollade så var det 1 844 besökare från 366 städer runt om på jordklotet. Via NeoWorks som tillhandahåller NeoCounter kunde jag utläsa att hela 91,78 procent av läsarna, eller 1 687, kommer från Sverige. Dessa 1 687 hade tillsammans svarat för 4 241 träffar. Av det kan man anta att många av dem bara varit inne (av misstag?) någon enstaka gång, medan andra (släktingarna) läser desto oftare.
Av utomlandsläsarna hör flest hemma i (eller semestrade flest i) USA - 38 stycken som svarat för 53 träffar. Trea ligger Norge med 22-29. Av de norska läsarna hör sju hemma i Oslo, tre i Drammen, två i Lofthus.
Mest överraskande? Tja, att någon i Malaysia varit inne på bloggen två gånger, att två på Åland varit inne åtta gånger, och det är klart att jag undrar lite över vem det är i Pakistan som hittar in på bloggen. Vad var det som lockade till läsning? Mer än NeoCounter?

Inga kommentarer: