lördag 16 april 2011

En titt på Omma

Bild: Jörgen Auer

Burr - det är sannerligen inte varmt i vattnet än. Det märkte laget NCC - Daniel Ring och Dag Eriksson i Multisportäventyret Omma i Ödeshög. Så här började deras kanotresa runt Visjön och ordentligt kalla började de ändå paddla strax efteråt. Men när de för andra gången plumsade i på andra varvet fann de för gott att bryta paddlingen. Dock fick de fortsätta andra grenar och valde att springa sig varma med orientering. Bild: Jörgen Auer Det var ganska många deltagare i årets upplaga som är den tredje i ordningen för Ödeshögs skidklubb. På bilden är det Björn och Carina Andersson från Lidköping som bär ner Björns egenhändig byggda kanadensare (120 timmar i garaget,sa Carina) till vattnet.
Bild: Jörgen Auer

Så här såg det ut när Björn och Carina startade i Prova-på-klassen vid ÖSK:s klubbstuga Skönatorpet. Det är Björn som skymtar längst upp i bild, med solglasögon.
Bild: Jörgen Auer

Såg det inbjudande ut? Både ja och nej. Deltagarna såg i alla fall ganska nöjda med att komma tillbaka efter paddlingen. Det blåste på Visjön.
Bild: Jörgen Auer

Och hur än kanotisterna och kajakpaddlarna bar sig åt, kanadagäsen kom de aldrig ifatt. Fast det verkade som om gässen saktade in när kanadensarna kom i närheten. Tror jag det, de var väl nästan släkt.
Bild: Jörgen Auer

Det var orientering, cykling, paddling, i olika längder och format beroende på klass. Och så var det äventyrsmomentet - i år 25 meters klättring på stegbil. Den som klättrar här är Carina Svensson från Anderstorp.
Bild: Jörgen Auer

När det här skrivs är inte tävlingen klar än. Men ledde efter första orienteringen och paddlingen gjorde John Andén och Emil Dahlqvist från FJS Multisport som här ses komma in efter avslutad paddling. Det skulle förvåna mycket om de inte håller ända in i mål eftersom de har väldig rutin från många multisporttävlingar.

Läs mer om tävlingen i måndagens Corren.

Inga kommentarer: