lördag 16 april 2011

Ur Dantes fotbollsvärld

Bild: Jörgen Auer
Det här är en fransk bulldog. Men inte vilken fransk bulldog som helst. Den här heter Dante och förstår sig på fotboll. Dock tyckte han inte det var så intressant med matchen Linköping Kenty DFF mot Sils IF i damernas division 1. Kenty förlorade ju med 0-1. Kom nu matte, så går vi, sa han.
Bild: Jörgen Auer
Men Dante hann också säga att han tyckte Kentys Hasna Mohamed var matchens stora behållning och han tyckte det var roligt när hon vände bort två motståndare i samma dragning.
Bild: Jörgen Auer
Vidare sa han att Elin Borg (här intrasslad med Sils målskytt Carin Berling) var bäst på plan, men att det inte kom som någon överraskning för honom. Jag har sett henne på massor av träningar innan, skröt han.
Bild: Jörgen Auer
Dante menade också att Dafina Memedov var nästan lika bra som Elin, men att hon kan ännu bättre. Det här var hennes första 90-minutersmatch för säsongen efter en tidigare något efterhängsen skada i ljumsken/höften, så ge henne mer tid, bad han.
Bild: Jörgen Auer
Erica Pettersson gjorde fem mål i en träningsmatch för någon vecka sedan men blev mållös nu. Men Gud så hon jobbade för att försöka komma igenom Silförsvaret. Dante försökte vara rolig och sa något om att sila mygg och svälja kameler, men det var ingen som förstod vad han menade.
Bild: Jörgen Auer
I andra halvlek på Fredriksberg (ja, den första spelades också där), var bollen konstant på Sils planhalva, men varken mygg eller kameler (än mindre bollar) slank igenom och in i mål. En boll tog i ribban, en annan var som här på väg upp i himlen. Andra sparkade Siltjejerna bort, eller klarades av målvakten Jenny Gustavsson.
Bild: Jörgen Auer
Dante ville inte se mer. Han ville hem. Eller gå omkring och nosa lite. Okej, sa matte: du bestämmer. Och så drog han iväg med LFC-spelarna Maja Krantz, Linda Sällström, Ida Brännström, och skymda Nora Holstad Berge.

Inga kommentarer: