tisdag 4 november 2014

Åh, Vita Hästen...

 Bild: Jörgen Auer
Var i Himmelstalundshallen för att titta på Vita Hästen mot Timrå i hockeyallsvenskan. Kul. Har inte varit i hallen på säkert tio år. Jo, kanske. Men inte på fem i alla fall. Och visst måste man bara gilla stället när man till och med skriver mitt namn på sargen. Samt har en storspelande målvakt i Axel Brage. 
 Bild: Jörgen Auer
Vita Hästen vann med 6-3 och fortsätter imponera i serien, serieledare som man är. Laget spelar fysiskt, försvarar sig strålande och kontrar blixtsnabbt. Det kan bära långt.
 Bild: Jörgen Auer
Publiken sägs vara seriens bästa, men så fantastiskt var inte trycket. Men det kanske var för att det fattades cirka tusen personer för att vara fullsatt. "Dårarna på K" höll dock igång som vanligt och publiken var skötsam och vågen gick i hallen flera gånger om.
 Bild: Jörgen Auer
Hemmalaget ledde faktiskt med 5-0 innan gästerna släpptes in i matchen, men då var den ju så gott som avgjord. Visserligen gick Timrå upp till 5-2 och hade bud på ett tredje innan Vita Hästen satte 6-2-pucken.
Bild: Jörgen Auer
Matchen var faktiskt bättre än vad såväl jag som Christer Kustvik trodde innan vi bänkade oss. Christer påminde mig om att vi tillsammans var i Himmelstalundshallen redan för 23 år sedan och tittade på Vita Hästen. På tal om det så fyller en av dåtidens hjältar i Hästen, Rickard Rauge, 51 år just denna dag (tisdag 4 november). Grattis, säger vi.

Inga kommentarer: