onsdag 29 juli 2015

Utpekad på Allsången i Kisa 2015

 Bild: Jörgen Auer
Jag såg och hörde Sten Nilsson i Sten och Stanley under tisdagskvällen. Han såg troligen mig. I alla fall min kamera. Själv var jag mest gömd under regnkläder, denna regntunga dag och kväll för Allsången i Kisa. Sten var bra och fick med sig publiken. Ja, hag sjöng också. Är det allsång så är det.
 Bild: Jörgen Auer
Husbandet leddes lika förträffligt som alltid av Fredrik Frallan Jonsson. Som brukligt är inledde bandet hela kvällen med Frallans fina låt I dalen mellan bergen.
 Bild: Jörgen Auer
Trots regnet var publiken ganska pigg och med på noterna - även om de fattades.
 Bild: Jörgen Auer
Min kollega på Corren i många år, Lollo Asplund kan minsann sjunga och spela också. Det vet många som minns hans Äppelmelodi. Den sjöng han i kväll och fick sedan hjälp av Kisabröderna Torbjörn och Henrik Nilsson (som numera har Stockholm som hemvist, tror jag) att sjunga Flicka från Backafall samt Tårar på min kind.
 Bild: Jörgen Auer
Bröderna Nilsson gav allt.
 Bild: Jörgen Auer
Det gjorde hemliga gästen Kajsa Grytt också. Hon verkade trivas att få spela med Kisamusikerna. Men så känner hon också Henrik Nilsson som hon jobbat med tidigare och det är han som bokat henne och kvällens andra hemliga artist: Love Antell.
Bild: Jörgen Auer
Love och Kajsa var ju liksom Kajsa Grytt med i Så mycket bättre i TV4 förra året. Love såg ut att gilla det han gjorde. Att han gav oss fingret tog vi inte så hårt. Det ingick i utspelet.
I övrigt kan sägas att sångerskan Lisa Johansson från Kättilstad fick Allsångsföreningens stipendium på 3 000 kronor och visade prov på varför hon fick det. Willy Svahn var trivsam allsångsledare och sjöng bland annat Temperaturen tillsammans med Inger Nilsson. Och i Husbandet ingick förutom Frallan och Henrik Nilsson även Kjell Gustavsson, Erik Zentio och Jens Back.
Bild: Jörgen Auer
När kvällen var över låg Kisa i grådasket och väntade på bättre väder. Nästa års allsång är nog solen tillbaka. Liksom jag.

Inga kommentarer: