onsdag 25 september 2019

Mitt besök på Luestad

Bild: Jörgen Auer
Asch då. Jag glömde ju att lägga ut bilder på bloggen från mitt besök hos Sofia Möller och Peter Falk på Luestad gård vid Rystad, Linköping. Om jag säger att gården är fin så ljuger jag absolut inte. Den är superfin! Ridhus och stall är en dröm.

Bild: Jörgen Auer
Och nog ser det väl snyggt ut? Tjusigt och sött rosa också.

Bild: Jörgen Auer
På gräsmattan utanför leker de här fina häststatyerna, värda ett besök bara de. Men det var inte därför jag var där, inte heller för att hälsa på Sofia och Peter, utan för att berätta i Correns Ryktbart om Luestad Aquatraining som startade våren 2018.

Bild: Jörgen Auer
Just det, vattengympa för hästar. Den här dagen var Anne Wickström där med sin häst Sir Coachelle och fick hjälp av Ebba Folkeson som jobbar på Luestad. Aquatraining är en skonsam, alternativ träningsform som är till för stärka och bygga upp muskler, leder, senor och ligament. Till gården kommer en del Rehabhästar från Mälarkliniken på Staby gård. Sir Coachelle är dock ingen sådan häst, utan Anne tycker helt enkelt att han mår bra av vattengympan och att han bland annat har förbättrat sin skritt. Han är bara fyra år, men har redan varit på Luestad och tränat någonstans mellan 30 och 40 gånger..

Bild: Jörgen Auer
Så här elegant i mycket trä och Kinatillverkat gjutjärn ser det ut på andra våningen i södra delen av ridhuset. Personalens fikarum, förklarade Peter Falk och Sofia Möller.

Bild: Jörgen Auer
Och så här ljust och fint är det inne i det välbyggda ridhuset. Om Sofia Möller kan sägas att hon i många år har tillhört östgötaeliten i dressyr och att hon även ridit i SM flera gånger. Det bör även sägas att jag har skrivit om Sofia i Corren tidigare, men då för hennes skicklighet i dressyr, samt även när en av hennes hästar, Larino, var med och vann två guld i Paralympics i Aten 2004 med Linköpingsbon Irene Slättengren.

Inga kommentarer: