måndag 22 juni 2020

TvNo gör rent

Bild: Jörgen Auer

Här står en bil som hjälper till att hålla rent. Det är en trailer från TvNo Textilservice AB i Norrköping som gästar parkeringen vid Depot Mantorp (Mobilia) och blir senaste företag i min serie Trailers på svenska vägar (förra inlägget i serien var infört 9 juni och rörde finska företaget Fresh Servant Oy).
Serien, nu med 104 presenterade företag, föranleddes av att jag tyckte, och tycker, att det är så otroligt många transportfordon ute på vägarna och därför ville jag ta reda på var alla bilar kommer ifrån, alltså vilka företag det är som ligger ute på vägarna, svenska som utländska.
På sin hemsida tvno.se berättar företaget att TvNo grundades 1972, ägs av Region Östergötland och Region Jönköpings län med 49 procent vardera, samt Norrköpings kommun 2 procent. Det är ett av Sveriges största tvätterier och företrädesvis transporterar man textiltvätt i Östergötlands län och Jönköpings län. Tvätteriet har 1300 kunder, allt från stora sjukhus till mindre vårdcentraler och tandkliniker. Företaget har cirka 130 anställda och omsätter kring 110 miljoner kronor varje år.

Inga kommentarer: