torsdag 25 augusti 2022

Från Irschen till Mantorp

Bild: Jörgen Auer
Ett av de största österrikiska transportföretagen i regionen övre Draudalen och Östtyrolen var på besök i Mantorp häromdagen. Det var nämligen en bil från Oberdrautaler Trans som hade en transport till Sverige. Naturligtvis passade jag på att ta en bild av bilen till min serie "Trailers på svenska vägar".
Oberdrautaler Transporte Josef Heregger GmbH är det egentliga namnet på företaget som hör hemma i Irschen, nära Lienz och som sysselsätter ett 50-tal personer i Lienz respektive Schwendi i Tyskland. På den utmärkta hemsidan oberdrautaler-transporte.at kan man läsa att företaget grundades 1960 av Josef Heregger och hans hustru Margarethe. I dag leds företaget av barnbarnet Christian Hassler som är vd.
Oberdrautaler Trans har således mer än 60 års erfarenhet av transporter i Europa och har tillgång till 40 lastbilar och 90 släpvagnar. 
Företaget har kylvagnar, megatrailers, plattformsvagn, teleskopvagn, spolvagn, lådvagnar för dubbeldäckslastning och med vingdörrar för sidolastning. Vidare har man ett 25 000 kvm stort logistikområde, 7 000 kvm lager, kör 4,2 miljoner kilometer om året, egen verkstad och testcenter, en tankstation med tre e-laddstationer, en biltvätt för transport- och bussbolag.
Går det bra för Oberdrautaler Trans då? Ja, det gör det nog men det nämns inte på hemsidan. Den enda informationen om ekonomin som inte är låst för besökare hittar jag på zoominfo.com där årsomsättningen uppskattas till någonstans mellan 5 och 10 miljoner dollar.

FOTNOT: Serien Trailers på svenska vägar har inte för avsikt att hitta "det stora scopet" om transportföretagen, utan vill endast berätta var de olika företagen hör hemma. Svenska som utländska, och serien kom till enkom för att stilla min nyfikenhet.

 


Inga kommentarer: