onsdag 17 augusti 2022

Svensk medalj och tyskt tryck

Bild från SVT
Längdhopparen Thobias Montler blev ganska överraskad, men naturligtvis glad när han efter avslutad längdfinal i friidrotts-EM plötsligt flyttades upp från bronsplats till en silverdito.  Detta efter en svensk protest mot ett hopp av britten Jacob Fincham-Dukes som var på silverplats med ett hoppmed misstänkt övertramp. En protest som godkändes och plötsligt var Montler tvåa och tog Sveriges första medalj i årets EM i München. 

Bild från SVT
Jag gillar verkligen friidrott och den eviga kampen: vem är snabbast, vem hoppar längst, och vem kastar längst? Fast många gånger handlar det ju endast om millimeters och hundradelars skillnad och ett helt finalfält kan springa på samma sekund. Men någon måste ju vinna, så är det i nära nog all idrott.

Bild från SVT
Här en stor vinnare, norske medeldistansaren Jakob Ingebrigtsen som motsvarade favoritskapet på 5000 meter. Svenske Anders Almgren gjorde ett fint lopp och slutade fyra.

Bild från SVT
Damernas final på 100 m blev en rafflande historia. Brittiskorna Asher-Smith och Neita var favoriter, men...

Bild från SVT
De fick sig en rejäl överraskning när hemmahoppet Gina Lückenkemper pressade sig förbi övriga finalfältet och tog guldet före schweiz erkänt snabba Mujinga Kambundji och Daryll Neita. Och vilket tryck det var på hemmapublikens stöttning. Imponerande av såväl Lückenkemper som publiken. 


Inga kommentarer: