söndag 21 augusti 2022

Korna bara låg där

Bild: Jörgen Auer
Inte dagens mest spännande bild, men ändå en bild av verkligheten. Den togs när de sommarbetande korna på Uljebergs säteri låg och vilade på söndagslunchen. Ingenting hände. De bara låg där. Bara var.

Bild: Jörgen Auer
Inte heller någon direkt spännande bild. Jag och sonen Martin ska precis träda in på arenan för att se på IFK Norrköping mot AIK i fotbollsallsvenskan. Både kände vi positiva vibbar inför matchen, men vad hade vi för det? Rakt ingenting eftersom hemmaförsvaret var vidöppet i första halvlek och resultatet i halvtid, 0-3, var rena chocken. Slut 2-4 och någon dansk tränareffekt märkte vi ingenting av i IFK. Och var fanns aggressiviteten? Det håller inte att bara en enda spelare, Arnor Sigurdsson visar upp en sådan. Det går för långsamt för laget, mittfältarna tappar bollen för lätt. Och var är målskyttarna?

Bild: Jörgen Auer
Det säger en hel del att dagens mest spännande bild blev den här. Västerlösa kyrka i kvällsljus.

Bild från SVT
EM i friidrott avslutades perfekt. För det får man väl säga om  sista grenen, stafetten 4x100 meter för damer och tysk seger till hemmapublikens stora glädje och enorma bifall. För svensk del blev medaljutdelningen i EM inte så märkvärdig. Bara ett guld, Armand Duplantis i stavhopp och sen ett turligt silver i längdhopp, Thobias Montler. Ja, och så ett silver på 20 km gång genom Perseus Karlström. Sen en drös fjärdeplatser. 

2

Inga kommentarer: