söndag 11 augusti 2024

På helgbesök i Borås

Bild: Jörgen Auer
Halv fem på lördagsmorgonen var jag klarvaken. Gick upp, åt långsamt frukost och gjorde mig beredd för avfärd till Borås och besök hos kusin Lennart Andrén och hans hustru Helen.

Bild: Jörgen Auer
Vädret stod mig bi hela vägen, även om vinden gjorde tappra försök att kasta bilen i Vättern.

Bild: Jörgen Auer
I Borås intogs en utsökt lunch på mysiga restaurangen Divine. Plötsligt såg vi brandbilar, ambulans och polis åka förbi oss för att tydligen stanna alldeles i närheten. Förklaring till utryckningen fick vi veta timmar senare, men vi såg personal från räddningstjänsten bara 100 meter från restaurangen när vi gick ut för att få lite kultur i oss via muralmålningen på Allégatan.

Bild: Jörgen Auer
I Borås stad finns ett 40-tal muralmålningar. Mästerverket på Allégatan heter Waiting for the sky to dry, och är skapat av den kroatiske konstnären Lonac. 
Utryckningen då? Jo, det visade sig vara efter incidenter vid en demonstration för Palestina. En bilist polisanmäldes för att ha kört på  en eller flera i demonstrationståget, ingen ska dock ha behövt omedelbar transport till sjukhus. 
Bilisten å sin sida anmälde demonstranterna för att ha gjort åverkan på bilen samt även misshandlat bilisten. Utredning pågår.
Uppgifterna om händelserna i centrala Borås kommer från Borås Tidning, Aftonbladet och Polisen.



Inga kommentarer: