torsdag 25 oktober 2018

Finspång levererar

 Bild: Jörgen Auer

Finspång levererar verkligen när jag gästar orten för en dag i för mig okända östgötska spår. Visst har jag varit här tidigare någon gång. Men inte som i dag, då jag vandrar runt så gott som hela tätorten. Nåja, inte hela, Grosvad besöker jag ju inte, till exempel, men jag går och går och blir glad av vad jag ser. 

 Bild: Jörgen Auer

Alltså: Finspång slår alla andra östgötska tätorter vad gäller promenadvägar. Även historien står sig gott i konkurrensen.

 Bild: Jörgen Auer

Den som söker något att fota har mycket att göra i Finspång. Inte minst i slottsparken där den här bilden är tagen, men det är inte slottet som syns i vattnet.

Bild: Jörgen Auer

 Vatten ja, det finns mycket vatten i kommunen. Både i och runt omkring tätorten och i hela kommunen. Sjöarna är många, små som stora. Närmare bestämt är de 368 till antalet.
Jag tar så många bilder i Finspång att jag får dela upp dem i flera inlägg. Det här är det första och berättar också att jag ätit god lunch, fläskfilé i Matpalatset samt fikat gott på Ekens café och även på caféet i Bildningen där jag också besökte biblioteket.



Inga kommentarer: