torsdag 11 oktober 2018

Tre trailers på en gång

 Bild: Jörgen Auer
I min serie Trailers på svenska vägar (ja, nu har jag döpt om den till det) är turen kommen till ett svenskt bolag. Det är ju inte bara utländska bilar som använder svenska vägar.
Enskede Bilexpress från Stockholm har funnits sedan 1962 då ett antal åkare i huvudstaden slog sig ihop. Främst finns man förstås i Storstockholm  och Mälardalen, men kör även på Europa.
Enligt vad jag kan få fram från allabolag.se har Bilexpressen 16 anställda och omsätter 71,6 miljoner kronor (2016). Lager och terminal är belägna i Slagsta söder om Stockholm och företaget har 12 fordon. De stora håller alla den hårdaste gränsen för CO2-utsläpp. Hemsidan här

Bild: Jörgen Auer
Jag tar en till när jag ändå håller på. Och det blir den omkörande blåa bilen från Freiras Transport & Logistics. Hm. Inte lätt. Allt jag lyckas få fram är att företaget hör hemma i Litauen. I en stad som heter Panevézys som ligger ungefär mellan Vilnius och Lettlands huvudstad Riga.

Bild. Jörgen Auer
Eftersom det var så länge sen jag skrev ett inlägg i serien kör jag ett till och avhandlar då Rutom Cargo från Nederländerna https://www.rutom.eu/). Företaget hör hemma i Lierop, inte så långt från Helmond och Eindhoven. Rutom startades 2012, men har trots det 75 års erfarenhet av transport- och logistikbranschen, eftersom det var två sedan länge etablerade företag som slog sina påsar ihop och bildade Rutom Cargo, har 90 medarbetare, men hur mycket företaget omsätter har jag ännu inte lyckats reda ut.

Inga kommentarer: