tisdag 30 oktober 2018

Visst tänker man på Japan

Bild: Jörgen Auer

Vad ska man säga om Mjölbys senaste rondellutsmyckning? Tja, att den i alla fall är bra mycket snyggare än kommunens världsberömda potatis. Just världsberömd är ett passande epitet i Mjölby som till och med stoltserar med ordet världsvan i sin kommunslogan - Världsvan och hemkär.
I dag var faktiskt första gången jag såg fontänen, som invigdes redan 9 oktober,  och jag gillar den.  Dessutom har man lyckats väldigt bra med att få den som tittar att tänka på och förstå anknytningen till Japan. Toyota Materiel Handling (före detta BT) som är Mjölbys största arbetsgivare med 2600 anställda (juli 2018). Jag har skam till sökandes inte tagit till mig informationen om rondellen tidigare och kände inte till att fontänen kommit till i samarbete med Toyota. Men mitt första ord när jag såg fontänen var ändå: Japan. 
Du som kanske inte känner till Mjölby så bra kan få veta att rondellen och fontänen är belägen i tätortens sydvästra del, i korsningen Smålandsvägen (som till Boxholm och Tranås leder) och Svarvargatan/Järnvägsgatan. Den världsberömda potatisen kan beskådas nära McDonald's och den sägs stå för det hemkära i kommunens slogan.

Inga kommentarer: