måndag 15 oktober 2018

Skön mix i Valdemarsvik

 Bild: Jörgen Auer
En strålande Nicole Biegniewska underhöll två fullsatta välgörenhetskonserter i Valdemarsviks kyrka på måndagskvällen. Det var inte bara välsjungande Sandra Svensson och Jasmine Skoog som lät sig förtrollas av 15-åriga violinisten Nicole som kompades av sin pappa Kryspin och visade varför hon förra våren vann sin klass i Stockholm international Music Competition. 

 Bild: Jörgen Auer
Välkände Andreas Lundstedt, diskokungen, var en annan av kvällens många fina artister. Förutom att som vanligt låta sin stämma ljuda lärde han eftermiddagens alla pensionärer att dansa disko. Ja, det verkade så gott som bara vara pensionärer på första föreställningen, den jag bevittnade.

 Bild: Jörgen Auer
Välkänd från årets Bonde söker fru är sympatiska Valdemarsviksbonden Susanna Karlsson. Hon visade att hon även kan sjunga. Fint. Bruno Mitsogiannis kompade henne och sjöng även solo. Fattas bara annat.

 Bild: Jörgen Auer
Broder Daniel Mitsogiannis kan också sjunga. Dessutom var det han som stod för programupplägget om jag hörde rätt. 

 Bild: Jörgen Auer
Tillsammans med Angelina Ersarp och Eleonor Léone bildar Daniel gruppen Cash som övertygade. Inte minst i ett James Bondupplägg. 

 Bild: Jörgen Auer
Roland Engdahl har varit med länge. Jag minns honom från 90-talets Café Norrköping. I Valdemarsvik är han populär musiklärare och det finns särskilt två unga sångare som han tagit under sina vingars beskydd. 13-åriga Albin Märsund är den ena. Honom har jag sett en gång tidigare, på Allsången i Kisa 2017. En talang. 

 Bild: Jörgen Auer
Talang är även 15-åriga Izabella Swartz, som jag också har sett tidigare. Då just här på hennes hemmaplan i Valdemarsviks kyrka. Hon har vunnit ett flertal talangtävlingar och har snart passerat talangstadiet. 

 Bild: Jörgen Auer
Det har mysiga Lotta Källström gjort. Hon har hunnit med mycket under åren och frågan är väl var hon inte har uppträtt. Det har varit shower och konserter, revyer, färjor och kryssningsresor. En skön underhållare är hon. Det tycker Roland Engdahl också. 

 Bild: Jörgen Auer
Här är en som Lotta jobbat mycket tillsammans med: skådespelaren och Elvistolkaren Stefan Wikström. På bilden sjunger han solo i In the Ghetto, men han och Lotta sjöng naturligtvis duett också. Det gjorde Lotta även med Towe Widerberg.

Bild: Jörgen Auer
Lite överraskande bytte operasångerskan Agnes Auer genre och sjöng med Daniel Mitsogiannis i En helt ny värld. Sopranen Agnes bjöd förstås även på skön operakonst och hela konserten bestod av en skön musikmix. Lars Kasselstrand som är initiativtagare till de här konserterna i Valdemarsvik avslöjade också att hans eget instiftade stipendium på 6 000 kronor till en ung musiker/artist går till Nicole Biegniewska. Strålande! 

Inga kommentarer: