tisdag 23 oktober 2018

Tillbaka på Bommedal

 Bild: Jörgen Auer
I fredags var jag och hälsade på hos Stall Bommedal & Ekblad Stables i Söderköping för ett reportage till Correns ridsportserie Ryktbart. Där träffade jag ägarna Jenny och Ulf Ekblad som alltid är sympatiska och lätta att prata med. Jag träffade dem bland annat 2011 på deras förra gård, som också hette Bommedal, men belägen i Gammalkil. Hästen på bilden heter Cosmolite och är en skolhäst, ja Bommedal har ridskola. 

 Bild: Jörgen Auer 
Under en fika ute i en skön höstsol vid skrittmaskinen fick jag veta att Bommedal inte bara är under upp- och utbyggnad utan även att det 5 november kommer att vara ett möte där för att starta en ridklubb. Kul. Jag vill fota er här, sa jag. Ta Uffe, han är mycket snyggare än jag, sa Jenny.

 Bild: Jörgen Auer
Sedan paret köpte Drothems prästgård (längs väg 210 och mycket nära Söderköping) där Bommedal driver sin verksamhet har man låtit uppföra ett stort isolerat ridhus 26x72 meter, sammanbyggt med en ny stallbyggnad. Jättefint är det. En utebana, med fibersand precis som i ridhuset har också iordninggjorts. Det är redo för tävling och Bommedal har redan haft ett antal pay and jump. 

 Bild: Jörgen Auer
I närheten finns många sköna ridvägar, inte minst kanalbanken (Göta kanal). Och det kan vara den som Etriko står och längtar efter här på bilden. Eller så är hon bara nyfiken på vem Uffe kommer dragandes med. Och visst är det väl Cosmolite? Fast det har nog Etriko redan listat ut på lukten.

 Ur dagens Corren
Så här såg det ut på förstasidan del B i dagens Corren.

Ur dagens Corren
Och så här presenterades reportaget på sportsidorna. På nätet hittar du det på Corren,se och nt.se. Om du har inloggningskod, vill säga.

Inga kommentarer: