tisdag 9 oktober 2018

På besök hos Ydre RK

 Bild: Jörgen Auer
I lördags tittade jag in hos Ydre ridklubb i Österbymo. Eller rättare sagt så driver klubben sin verksamhet, innefattande ridskola, i Bulsjö, halvannan kilometer före Österbymo om man kommer från Kisahållet, vilket jag gjorde.

 Bild: Jörgen Auer
Inne i stallet höll några unga ryttare på att förbereda sig för ett träningspass. Där var Wilma Persson, ungdomsledaren Vendela Somvall, Emilia Ringström och Hilda Svanberg Ydrefelt. Ja, Anna Scott var också med, men ville inte vara med på bild. Det slapp hon.

 Bild: Jörgen Auer
Vendela sa att det var jätteroligt arbeta med ungdomarna i klubben och att hon vill att anläggningen ska vara en mötesplats dit man kan komma även om man inte ska rida. Bara vara med kompisar, läsa läxor eller vad det nu kan vara. Fast de flesta, vill förstås precis som Emilia rida. 

 Bild: Jörgen Auer
En som är på plats i stallet, eller på hästryggen, sex-sju dar i veckan är Hilda Svanberg Ydrefelt som här tar täten i en uteritt. Visserligen endast i en uppmjukande skritt, men ändå. Frisk luft. Hilda sitter på fjordingen Flora som har gått 1,10-hinder. Bakom henne kommer Wilma på Müsli och därefter Emilia på Maggan. Gående ses chefen på anläggningen, Hanna Sehlstedt.

 Bild: Jörgen Auer
På tillbakavägen verkade de andra hästarna i hagen lite avundsjuka. I alla fall den här fjordingen som jag tror är Nova. Ryttarna är på väg till ridhuset för inomhusträning under Vendelas ledning.

Bild: Jörgen Auer
Själv pratade jag mest med Hanna Sehlstedt som funnit sig väl till rätta i klubben och ridskolan. Hon är ny där och började så sent som i juli månad i år. Hon har flyttat till Österbymo och ser fram mot en tillvaro som ridledare i Ydre ridklubb. Klubben har cirka 130 medlemmar, varav 80 är barn och ungdomar och sju, åtta av dem tävlar. Att ridskolan ligger utanför Österbymo är inga större problem. Det finns cykelbana hela vägen längs stora vägen, 134-an.

 Ur Corren i dag
Så här trevligt presenterades reportaget på sportsidorna i dagens Corren.

Ur Corren i dag
Och så här såg förstasidan del B ut. Med Hilda och Flora som bara hade ögon för varandra.

2 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
bobby09043 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.