lördag 23 februari 2019

En lång dag för skidor

 Bild: Jörgen Auer
I dag har varit skidans dag. Eller långa sitta-i-soffandagen. VM förstås. Fast inte bara det, utan vi satt också och tittade på Tjejvasan där Britta Johansson Norgren nu tog sin tredje seger. I VM i Seefeld blev det som väntat nya norska segrar, om än inte så väntad sådan på herrsidan där Sjur Röethe tog hem spurten i skiathlon. Men hade loppet varit tre meter längre så hade nog ryssen Bolsjunov vunnit. På damernas tävling var Therese Johaug ohotad och överlägsen. Bästa svenska blev VM-debutanten Frida Karlsson på femte plats. Charlotte Kalla lider jag med, hon hittar inte flytet. Att ändå sluta sexa visar hur stark hon är. Men frågan är om hon hittar den där tidigare formen som gjort henne till en fantastisk mästerskapsåkare. Jag hoppas så. Hon är i mitt tycke värd en medalj bara för att hon skänkt oss så många fina stunder i tv-soffan. 

Bild: Jörgen Auer
När skidåkningen var till ända, var vi hungriga hemma hos oss. Dock ville ingen stå och laga mat. Alltså tog jag bilen och drog till Mjölby och Pizzeria Napoli som har bästa pizzan i Östergötland. Halvvägs till Mjölby syntes solen färga himlen bortom Sya. Det var vackert. Lika vackert som det alltid är med solen och Sya kyrka i samma bildkomposition. Den här gången även i samarbete med en lada.

Bild: Jörgen Auer
På hemvägen fick jag stanna och göra ett litet kort uppehåll då jag ville se hur solen egentligen spred sitt sken. Ett sken jag såg i back- och sidospeglar. Åh, det var så vackert att jag nästan brast i gråt.

Inga kommentarer: