onsdag 20 februari 2019

Sjuk av att gå förbi skolan?

Är förkylning ett straff? Kanske. Jag undrar eftersom jag dragit på mig en förkylning utan att ha blivit smittad av någon. Jag har mig veterligen inte träffat en förkyld människa på över ett år, ändå drabbas jag. Varför?
Och om det är ett straff, vad har jag gjort för ont?
Var det att jag inte blinkade i en högersväng häromdan? Det kan det väl inte vara? Inga andra bilar eller fordon, inte ens gående syntes till. Nej, det vore ett allt för hårt straff.
Är det för att jag gick för tunnklädd en dag förra veckan i blåst och frös efteråt så att jag skakade. Ja, det kan jag möjligtvis tro på.
Eller är det för att jag har tränat på Mantorp gym varje morgon från 11 december och i morgon gör min 73:e dag i rad? Ja, jag tränar fastän jag är snuvig, hostig och raspig i halsen. Men oerhört lätt. Cyklar lite långsamt, går på rullband, lyfter några vikter lite slött. Kan det vara så att jag för några dagar sedan pressade mig lite för hårt och var så mottaglig för virus och bakterier alldeles efteråt att jag blev sjuk bara jag passerade Vifolkaskolan? För i skolmiljö vet jag ju att man lätt blir förkyld.
Ja, den teorin stöder jag.
Kanske kan jag öka på intensiteten i morgondagens träning. Annars får jag bida min tid och vänta ut straffet. Det kommer bättre dagar och troligen även sämre så småningom.


Inga kommentarer: