måndag 25 februari 2019

Betyder XRS någonting?

I går kväll började med en ny serie på min blogg, en serie om att allt (nästan) står på webben. I serien tänker jag sätta ihop bokstäver lite hur som helst och så söker jag efter det. Med ordet scrob gick det ju riktigt bra, det finns åtskilligt material om scrob, mycket mer än det lilla som jag visade i ett inlägg. Och lite av mängden vill jag försöka visa, men utan kilometerlånga texter. När jag till exempel via ordet scrob hamnade på Richard Scrob kunde jag scrolla mig fram genom nästan hela engelska historien. Det ena gav det andra.
Låt se, vad ska jag ta för bokstäver i dag?
Vad sägs om XRS?
Står där något alls?
Om, det står massor. Dock hittar jag ingen som heter så. Däremot Xrstoylidis.
XRS kan vara så mycket. Det kan vara ett helt företag: I Minnesota USA huserar XRS Corporation som tillhandahåller programvara och tjänster på begäran för truckindustrin. Det läser jag på Wikipedia där det även står vad bokstavskombinationen XRS står för. Xata Road Service, och Xata var företagets tidigare namn.
När jag skrev om crop i går hittade jag en surfbräda med det namnet. Ta mig sjutton om det inte finns en surfbräda som heter XRS också! Den är för de små vågorna står det på dhdsurf.com. Sajten heter så efter Darren Handley, grundare av DHD Surfboards.
Från vattnet tar vi steget upp på land och far över snön i en snöskoter. Varför inte i en XRS 600 eller XRS 800? Det står att läsa om dem på snowmobile.se och även på kijiji.ca går det att läsa om snowmobiles och kanske är 2014 SKIDOO MXZ XRS 800 samma 800 som jag nyss läst på annan sajt?
Fågel, fisk eller mittemellan? Ja, det finns flygande XRS också. Bombardier Global Express XRS är ett mycket elegant flygplan för tio passagerare förstår jag när jag tittar in till globalconsept.com
XRS är mer ändå. Det är nämligen också ett gevär! ARAK-21 XRS Complete Rifle, vilket jag tittar på hos faxonfirearms.com
Sen hittar jag faktiskt en människa också. En musiker. XRS kallar sig nämligen en av Brasiliens största artister och musikproducenter som kom med sitt första album 1999. Infon hittade jag förstås på google och sedan residentadvisor.net/dj/xrs/
Kom på att jag sett ett däck som heter XRS också. Michelin XRS. Visst är det så, hittar det på michelinearthmover.com. Men vad står det för? Det hittar jag inte. Fast kanske betyder det precis det som Toyota berättar på toyota.custhelp.com om alla sina förkortningar: XRS står naturligtvis för Extreme Rally Sport.
Ja, det där var lite av alla XRS som finns att leta efter. Det finns massor till. Men dem orkar jag inte med.

Inga kommentarer: