tisdag 12 februari 2019

Kul med Therese i Corren

 I dagens Corren
Therese Thor har jag träffat på många gånger i olika ridsportssammanhang. Hon har varit med ett tag och utbildat många ryttare och hästar. Detta såväl i skolvärlden som rid- och stallvärden och därför var det passande att hon i dagens Corren fick lite plats.


 Bild: Jörgen Auer
Therese driver egen verksamhet i Therese Thor ryttare & hästutbildning, hon är också mentor på Naturbruksgymnasiet på Realgymnasiet i Linköping och hon är nybliven ordförande för nya ridklubben Stora Sjögestad RS, som hör hemma just på Stora Sjögestad.

 I dagens Corren
Detta berättas i dagens Corren på Sportens ridsportserie Ryktbart där det också sägs att hon från början satsade på handboll. Då spelade hon för Derby, så även i A-laget och hon slutade inte förrän hon var 19 år. Dessutom hade hon en bakgrund i rally! där hon ibland fick läsa kartan åt pappa Kent Qvist som mig veterligen körde Opel. När han inte läste kartan åt Björn Nalle Johansson.

 Bild: Jörgen Auer
På Östergötlands ridsportgala i januari 2016 fick Therese pris som årets ledare 2015, vilket hon satte väldigt stort värde på. "Jag har aldrig fått något pris tidigare", var kommentaren hon gav. 

 Bild: Jörgen Auer
En annan gång vi möttes var i november 2013 på den Prova-på-dag som Naturbruksgymnasiet i Vreta kloster hade. Therese jobbade där då som ridlärare (15 år blev det på Vretaskolan) och på bilden instruerar hon Emma Johansson från Värgårdsskolan i Kisa.

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden tog jag i augusti 2009 vid tävlingar på Heda. Det är jobbarkompisen på Vretagymnasiet, Malin Hansson (nu på Smedstad Ridcenter i Linköping) på TT:s häst Cole QT. Den som fotar dem är Correns Mikael Svensson.
Som det står i dagens artikel så känner jag igen Therese från ridtävlingar i början av 90-talet. Och ju mer jag tänker på det så har jag en svag aning om att jag minns den där 13-åriga tjejen som läste rallykartan på Sviestad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen fint reportage om Therese och hennes hästliv sedan många år tillbaka
Eloge till journalisten som gjort detta

Auer sa...

Åh, tusen tack.