tisdag 10 oktober 2023

Gott på Skönfärgaregården

Bild: Jörgen Auer
Det här är Rikard Fransson, en av tre nya ägare till Våffelkaféet i Gamla Linköping. Det kafé som kommer att heta Skönfärgaregården Våffelstuga Inredning och som hade nypremiär i fredags. Det berättade Rikard under tisdagen när jag hälsade på för en lättare lunch. 

Bild: Jörgen Auer
Jadå, man kan äta där. Själv åt jag en riktigt god våffla, kallad Bistro. Lätt hade jag fått i mig två, men jag tyckte det var lite onödigt lyxigt att göra lunchen dubbelt så dyr.

Bild: Jörgen Auer
Rikard och hans vänner satsar dock inte enbart på våfflor. Inredning är ett annat i huset tidigare beprövad verksamhet. Om framtiden sa han att gården ska söka alkoholtillstånd och kanske ha längre öppettider, åtminstone någon kväll i veckan.

Bild: Jörgen Auer
Skönfärgaregården byggdes redan på 1720-talet och då troligen av skönfärgaren Christian Fischer. Gården flyttades 1972 från sin ursprungliga plats på Klostergatan 21 och stod återuppbyggt 1978 på Hovslagaregatan i Gamla Linköping. De vackra takmålningarna sägs vara från tiden för uppförandet på 1720-talet.

Bild: Jörgen Auer
Så här ser hela huset ut inifrån trädgården. Rikard Fransson berättade att han och övrig personal överraskades av det stora antalet besökare vid premiären i fredags. Hela 300 personer! Så många var inte där under tisdagen, men de som gästade gården verkade lika nöjda som jag. Och Rikard pratade gärna bort några minuter. De personliga mötena är ju bara så trevliga, sa han.
Jag håller med. Tack för ett trevligt samtal och trevligt bemötande, Rikard.

Inga kommentarer: