måndag 2 oktober 2023

Kyrkogård och fotboll

Bild: Jörgen Auer
Kyrkogårdar har ingen given plats i den här bloggen, men ibland dyker en sådan skapelse upp. Som i Norrköping under måndagen. För utombys är den här väldigt okänd, vill jag påstå. Men vacker. Det är Södra kyrkogården, eller som den också heter södra begravningsplatsen, belägen innanför gatorna Gamla Övägen, Trozelligatan och von Leesengatan.

Bild: Jörgen Auer
Nu var det inte för någon begravnings skull jag var i Norrköping, utan för IFK Norrköpings. Damlaget som hade allsvensk match mot topplaget BK Häcken. Före match hade Sällskapet Äldre IFK bjudit in till fika och lite förhandssnack med mera. IFK bjöd på matchbiljetten för det 50-tal medlemmar som anmält intresse, kaffe, måltidsdryck och en god smörgås kostade 70 kronor.

Bild: Jörgen Auer
Damtränaren Tor-Arne Fredheim tog sig tid att berätta om kvällens IFK-uppställning och förutsättningarna mot ett allsvenskt topplag. Svår match mot ett väldigt starkt Häcken med ett lag som alla andra lag i Sverige och många andra länder gärna vill ta efter vad gäller spelare, organisation och satsning, sa han.

Bild: Jörgen Auer
Och visst var det klasskillnad! Särskilt i andra halvlek. Men IFK har all heder av en stark första halvlek och kunde ha gjort både ett och två mål. Borde till och med ha gjort det. Så blev det dock inte. Häckens och matchens störst stjärna, VM-hjälten Elin Rubensson satte säkert bollen i mål på en straff.
Göteborgslaget borde ha gjort ett par mål till i andra halvlek, men slarvade bort även helt öppna chanser.
Hammarby eller Häcken kommer att vinna årets allsvenska. IFK borde kunna klara sig kvar, även om man har ett tufft återstående program.
Till nästa säsong måste emellertid IFK hitta en målskytt av rang. Det är där det brister som mest. 
Jag återkommer gärna som åskådare. 


 

Inga kommentarer: