tisdag 17 april 2012

Fotbollsfest i Linköping?

Bild: Jörgen Auer
Dags för fotbollsfest på Folkungavallen var det tänkt och hemmapremiär för Linköpings FC och det mot självaste storfavoriten Tyresö.
Men gästernas stora stjärna, brasilianskan Marta, var inte på humör. I alla fall inte i första halvlek som var den enda jag såg. Den var inte bra. LFC var det bättre laget och vindsnabba Manon Melis roligast att se. Marta frös nog, gissar jag, även om hon är van vid kallt väder från sina år i Umeå. Men så här svag insats får inte världens bästa damfotbollsspelare göra. Det ska synas varje match vem som är bäst. Men hon kanske är halvskadad? Jag tyckte nästan att hon var bättre på uppvärmningen än i första halvlek.
Utöver matchen var det ett trevligt arrangemang och till och med en bar. Men fy hundan så kallt. Det kunde dock inte hemmalaget lastas för. Och inte Marta heller. 0-0 i paus.
PS. Tio minuter in på andra halvlek gav Emma Lundh (också bra i första) hemmalaget ledningen med 1-0 läser jag på lifescore.svenskfotboll.se, vilket också blir slutresultat inför 2 831 åskådare i ett mycket kylslaget Linköping.
Ur träningsdagboken: Inget. För kallt.