torsdag 5 september 2013

En kvart i Ödeshög

 Bild: Jörgen Auer
Var i Ödeshög en kvart i dag. Medan Micke Svensson tog några porträttbilder på en jubilar tog jag en kort promenad. Gick förbi Ödeshögs kyrka, med äldsta delar från 1100-talet. Kyrkan är en av tre bevarade romanska östtornskyrkor i Östergötland. De två andra är Källstad och Ask.
 Bild: Jörgen Auer
Såg naturligtvis den vackra och gamla Sockenstugan, Ödeshögs äldsta hus? som passande nog ligger alldeles intill kyrkan längs med Storgatan.
 Bild: Jörgen Auer
I det här huset i korsningen Storgatan/Nygatan håller Arbetsförmedlingen till.
 Bild: Jörgen Auer
Och i den här byggnaden strax intill på Nygatan huserar Linddalens blomsterhandel i bottenplanet. Ovanför bor hyresgäster, av vilka jag råkar känna ett par stycken - hej på er!
Bild: Jörgen Auer
Sen vände jag och gick gick över Storgatan igen, fortsatte Klubbgatan ända fram till Södra vägen där jag tog av åt vänster, passerade två villor och gick Tingshusgatan tillbaka mot kyrkan. Per Brahevägen låg uppgrävd. Micke var klar med sina bilder (som han tog inne i kyrkan eftersom det var prästen Per-Inge Planefors han fotade) och stod och pratade med konstnären Gebbe Björkman. Jag stannade en stund jag också och hälsade på Gebbe innan vi begav oss mot Tåkern och en pressvisning på Naturum av lördagens nostalgiutställning om Tåkerns fältstation. Se min sida på Facebook. Eller läs Corren i morgon. Eller titta på 24Corren.
 
 

4 kommentarer:

Anders Jacobsson sa...

Micke var produktiv igår med plåtning av två olika knäck. Men så hade termos med sig förstås.

Auer sa...

Micke har alltid termos med sig på jobb som är längre bort än Ryd och Lambohov.

Anonym sa...

Vilken liten mysig rundvandring du gjort i bynn!

Auer sa...

Tack. Jag återkommer gärna för fler rundvandringar.