torsdag 5 september 2013

Mer från Väderstad-Verken

 Bild: Jörgen Auer
Var på Väderstads-Verken i går och det är klart att det blev några fler bilder än vad som visades i tidningen. Den här till exempel som berättar lite vad man sysslar med på det expansiva företaget. Väderstads lantbruksmaskiner säljs över hela världen och företaget har tusentalet medarbetare. Huvudkontoret ligger i Väderstad och bolaget har elva helägda marknadsbolag och omsatte 2012 hela 2,1 miljarder kronor.
  Bild: Jörgen Auer
Jag vad där för att titta på svetsskolan som företaget har för att säkra en långsiktig kompetensförsörjning. Bakom sådana här bås jobbar eleverna, som kommer från Dackegymnasiet i Mjölby.
 Bild: Jörgen Auer
Här får de också tillgång till helt annan kvalitet på stålet än på vanliga skolan. Utbildningsmaterialet är nämligen spill från produktionen på Väderstad som annars skulle gått till skrot.
 Bild: Jörgen Auer
En av dem som "pluggar" där är Jacob Örtenblad. Två dagar i veckan finns han på företaget, övriga skoldagar går han sista året på Dacke.
Bild: Jörgen Auer
Där går också Abbas Gulzar som stortrivs på Väderstad-Verken och hoppas att han kan få jobb där när han slutat skolan. Anders Nilsson är svetslärare på Dacke och lovordar sina elever.
-De är mycket mer motiverade när de är här på företaget. Det blir mer som "på riktigt" för dem. Och det är ju här proffsen finns som de kan lära av.

1 kommentar:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.