lördag 7 september 2013

Många veteraner på Östgötadagarna

 
 Bild: Jörgen Auer
Mopeder, mopeder, och mopeder - jag såg alla hundratretti Eder.
 Detta när Östgötadagarna inleddes. Jag var i Sya där Öppet hus på hembygdsgården fick besök av Mjölby 2-taktsgille som arrangerade veteranmopedrally med rast just i Sya.
 Bild: Jörgen Auer
Där var inte bara mopeder, förstås. Det var ju östgötadagarna med lite av varje. Bland annat ansiktsmålning för barn och pannkaksgräddning. Och veterantraktorer.
 
 Bild: Jörgen Auer
En sådan visades bland annat av Anders Unell från Lunnarp, Sya. En grön och blänkande skönhet, en Munktell BM20 från 1948. "Man måste elda på med blåslampa för att få igång den", sa Anders. 
 Bild: Jörgen Auer
Så blev det gymnastikuppvisning av en trupp från Wifolka gymnastikförening. Fast det höll på att inte bli något alls, eftersom en matta (den här) blåste av ett biltakräcke (som gick sönder!) vid transporten till hembygdsgården. Som tur var fanns inga andra bilar i närheten. Mattan hämtades och så här glada var gymnasterna och ledaren Anna Kellander vid ankomsten till hembygdsgården. Ännu gladare blev publiken när väl uppvisningen kom igång. Mer om detta i Corren i morgon liksom i den här bloggen.
Bild: Jörgen Auer
Mer på samma ställe blir det också om hantverksmässan i Kvarntorp som även den var ett av många arrangemang i Östgötadagarna. Lustigt nog handlade det lite om veteranfordon där också.

Inga kommentarer: