söndag 29 september 2013

Följ med på en Mantorpspromenad

 Bild: Jörgen Auer
Och löven de grönska, gäller inte så här års. Inte i Mantorp i alla fall där de här löven nu lägger sig som en gul matta vid allén fram till gamla prästgården.
 Bild: Jörgen Auer
Följ med på en kort promenad, cirka fyra kilometer. En promenad i lite olika varianter jag säkert gått eller sprungit hundra gånger. Tvåhundra kanske. Det här är allén ner till Veta kyrka.
 Bild: Jörgen Auer
Där solen faktiskt alltid skiner, vilket väder det än är.
 Bild: Jörgen Auer
Ja, vad kan man säga mer än att Veta kyrka är söt? Liksom klockstapeln. Kyrkan är byggd av kalksten och gråsten läser jag på wikipedia och dess äldsta delar stammar från 1100-talet.
Klockstapeln uppfördes 1727-1728 av mäster Uhrberg från Eksjö.
 Bild: Jörgen Auer
Från kyrkogården har man fin utsikt mot det vackra och vita stenhuset Veta Östergård.
 Bild: Jörgen Auer
Sen tar man grusvägen förbi Östergården ner mot Klämmestorps gård och Mantorptravet, här har jag vänt mig om och fotar åt kyrkan till. Ladugården ligger i numera nedlagda torpet Kyrktorp.
 Bild: Jörgen Auer
Och här har jag fotat Klämmestorpskolan som ligger inbäddad i höstfärger och nästan inte syns på andra sidan stubbåkern.
 Bild: Jörgen Auer
Så är jag nere vid Klämmestorps gård där vinrankorna klättrar på en av byggnaderna och tillsammans med mossa också tycks vilja bli takbeläggning.
 Bild: Jörgen Auer
Allén från gården ned mot Mantorptravet är vacker att skåda alla årstider. Jag ska ta en ny bild om någon månad får ni se.
Bild: Jörgen Auer
Jag avslutar min lilla promenad med att stanna en stund på Klämmestorps IP för att titta på ungdomsfotboll. Härligt i värmande septembersol. Faktiskt så varmt att jag helst står i skuggan.
Hur lång tid en sån promenad tar? Tja, det beror förstås på hur långa raster man gör. Men har man kamera med sig som jag så får man nog räkna med 45 minuter - en timme. 

6 kommentarer:

Unknown sa...

Fiiiin promenad!

Unknown sa...

Fiiin promenad!

Unknown sa...

Fiiiin promenad!

Unknown sa...

Oj vad många fiiina promenader det blev!!!!!!

Pernilla sa...

Haha, håller med ovanstående :)

Varm choklad-ladan är det du fotat va? Ett kärt minne, inte från promenad främst utan från skidtur över åkern en lika solig vinterdag.
Kram!

Auer sa...

Nog är det varm choklad-ladan, alltid.