onsdag 12 mars 2014

På hemmaplan hos City Gross

 Bild: Jörgen Auer
Var på Mobban i dag. Ja, varuhuset Mobilia kallas ju så i folkmun. Av Mantorpsborna även nu efter omdöpningen till Depot Mantorp, kan jag säga som själv bor i Mantorp. Så jag var så att säga på hemmaplan och var där för att lyssna lite till vad City Gross har för tankar. Det fick jag bland annat veta av Christofer Björkman, butikschef, och av Anette Alm-Gustafsson, driftchef på City Grossägaren Bergendahls. Här ses de vid den uppfräschade delikatessdisken - öppnad just i dag.
  Bild: Jörgen Auer
Och det här är lika uppfräschade frukt och grönt. Snyggt och prydligt. Öppna ytor. Över huvud taget satsar City Gross på öppna ytor och har tagit bort flera tidigare höga diskar. Nu ser man över diskarna och kan heja på grannen - eller andra bekanta. En mötesplats med andra ord.
 Bild: Jörgen Auer
Så här ser delikatessen ut från annat håll. Mer nytt i butiken (som jag skam till sägandes inte sett förut) är en satsning på ridsport (fanns inte alls förut), en kökssatsning (kastruller, pannor, serviser - kitchen life), och en öppnare entré. 
Susanne Broman Kjulsten från fastighetsägaren Wahl Eiendoms partner Optimal berättade om kommande aktörer, men så mycket mer än vi visste förut kom inte fram. Dock sa hon att restaurangen Subway börjar bygga i april på andra sidan bensinstationen på parkeringen, och diskussioner pågår med andra aktörer som är intresserade av att satsa i Mantorp som har ett jättebra läge mitt i Östergötland och med flera kommuner i närheten och E4 alldeles intill. Men hon lär återkomma med nyheter.
Mikael Lagerwall var också på plats. Han är informationsansvarig på Bergendahls och menade att företaget (och därmed City Gross) trivs jättebra i Mantorp. Här vill man stanna och en etablering i Linköping (Lambohov) påverkar inte Mantorp. I Lambohov har man om jag förstod rätt gjutit plattan, men har inte börjat bygga huskropp än. Det blir i april.
 Christofer Björkman sa att det råder en positiv anda och trend nu. I hela fastigheten.
Detta inte minst sedan Dollarstore och apoteket Kronan flyttade in förra året. Och kunderna är nöjda. För övrigt är ombyggnaden av butiken gjord efter kundernas önskemål, sa han. 
Det framkom också att Mantorp var City Gross andra etableringsort, i oktober 1999, inte tredje som tidigare påståtts. Först ut var Hyllinge i Skåne - 1993.

Inga kommentarer: