torsdag 20 mars 2014

Stort grattis Bram och LHC!

 Bild från Svt24
Stort grattis måste man säga till segerskytten Bailey Bram som avgjorde SM-finalen mot Modo med sitt 3-2-mål i förlängningen. Därmed fixade Bailey SM-guldet till Linköpings HC.
 Bild: Jörgen Auer
Det känns nästan som om jag varit delaktig i guldet. Men det har jag förstås inte varit. Däremot har jag varit med vid sidan om på hela resan och sett matcher alla åren. Jag är nog den journalist som sett laget flest matcher, även om jag har slutat skriva sport. Jag minns den första staplande tiden, allt från starten 2003. Jag minns de skridskostarka Ljungsbrosystrarna Dahl, Hanna och Amanda. Jag minns när förra shorttrackåkaren Denise Altmann från Österrike värvades 2007. Hon hade varit med på ungdoms-OS i shorttrack men spelade även hockey hemma i Wien. I Linköping precis som i Wien och B-VM blev hon poängdrottning. Jag minns att jag var hemma hos henne på Västra vägen där hon då delade lägenhet med tre andra LHC-spelare, Zuzana Tomcikova, Iveta Karafiatova, och Åsa Staaf. Jag minns också när jag intervjuade Denise på tyska för 24Corren! Jag tror att jag hade två korta frågor, typ Warum? och Was sagst du?
 Bild: Jörgen Auer
Jag minns också hur bedrövade spelarna såg ut efter semifinalen mot Segeltorp 2010. Emma Holmboms tomma blick förföljde mig en tid. Jag minns också när Clara Herner och jag reste med LHC för två bortamatcher 2009. Vi följde laget till Leksand och till Gävle. Det var skoj och vi kom laget ganska nära. Vi fick till och uppehålla oss i båset en match. Jag minns spelare och jag minns ledare som slutat (hej alla) och jag minns dem som finns kvar i organisationen. Som Peter Johnsson som varit med hela vägen. Som tränare eller assisterande. Jag minns naturligtvis också nuvarande sportchefen, förre tränaren Jens Brändström. Han har ju bara varit med tre säsonger. Mdn Peter var med ända från början.
Bild: Jörgen Auer
Och det är klart att jag kommer ihåg mina möten med Jenni Asserholt, landslagsbacken från Fanthyttan som jag intervjuade för julläsning i Corren 2009. Jenni som jag även träffade när hon kom till LHC sommaren 2007 och när hon spelade i VM i Finland 2009 dit jag hade förmånen att få åka. Där följde jag för övrigt även onsdagens finalmotståndare Tina Enström, då i LHC. Den här bilden på Jenni är annars från 2012 och semifinalen mot just Modo.
2008 kom LHC dam fyra. 2009 slogs man ut i kvartsfinal, 2010 nådde man semifinal, 2011 blev det brons, 2012 semifinal, 2013 semifinal. Och nu i den första finalen blev det guld. Grattis än en gång.

Inga kommentarer: