tisdag 11 mars 2014

Underbar premiär för Ryttareliten!

Bild från maj 2010: Jörgen Auer
Så jäkla bra den nya tv-serien Ryttareliten är! Överraskande bra. Fina hästar, fantastiska gårdar, bra ryttare, intressanta personer som dessutom gör sig i tv. Familjen Zetterman inte minst. Det var ta mig fan en av de bästa dokumentärer jag har sett. Familjen Peder Fredricson och Lisen Bratt-Fredricson blir också kul att följa. De visade sig ju vara som vilka andra föräldrar som helst. Fast ändå inte. Kul att höra Peder läsa saga. Och så ridningen förstås. Fina bilder fick vi se. Och otäcka. Som Lisens svåra fall i OS i London dit hon kom som ersättare för Malin Baryard-Johnsson vars häst blivit skadad.
Bilden här ovan är för övrigt just Lisen på OS-hästen Matrix, fast tagen någon månad tidigare, en av de sista dagarna i maj 2010 på Norrköping Horse Show i Åby.
Jag glömde ju nämna dressyrryttaren Charlotte Haid-Bondergaard och hennes man och tränare Rasmus Haid-Bondergaard. De bjöd som de andra på sig själva och var inte rädda för att ta för sig framför kameran. Man undrar förstås lite hur mycket pengar det rör sig om för de här ryttarna som har hästar som var och en är värda många miljoner kronor. Enstaka exemplar upp mot 40 miljoner kronor! 
Lite klarnade ekonomin när man fick veta att Charlottes hästar ägs av hennes pappa Björn och bror Mathias. Båda heter Haid i efternamn och har tydligen hur mycket pengar som helst. 
Varför? Jo, det välkända företaget Clas Ohlson. Björn, född 1945 är barnbarn till grundaren Clas Ohlson och ledamot av styrelsen för företaget sedan 1990.
Mina förväntningar på serien har inte minskat efter premiärprogrammet. Serien sänds i sex avsnitt och jag ser redan fram mot nästa tisdag klockan 20.

Inga kommentarer: