onsdag 2 november 2016

Från Flemmas Zetterman-kurs

 Bild: Jörgen Auer
Vid Stall Flemma i Stjärnorp sitter Cecilia Edlund och Amanda Nordström . De ser nöjda ut. Det är för att jag i egenskap av skribent och fotograf  för Correns ridsportsida Ryktbart gör ett kort besök under en tvådagarskurs i Flemma gårds fina ridhus. Cecilia är stallchef på Flemma, men också dotter till gårdsägaren Jonas Edlund. Amanda har sina hästar på gården och har dessutom knutit en värdefull kontakt under några veckor i Skåne häromåret.
Och det är mest därför de ser glada ut på bilden, för Alexander Zetterman ska komma och hålla kurs med en lång rad intresserade ryttare från hela länet.

Bild: Jörgen Auer
En av dem är sjuårige Charlie Wittzell från Åtvidaberg. En tuffing som har ett stort mål med sin ridning, säger han. I alla fall sa han det i måndags morse: "Jag ska bli bättre än Alexander Zetterman". När Charlie inte rider, vilket han gjort sedan han var två och ett halvt år, sysslar han gärna med judo. Hans häst heter Fancy Felicia.

Bild: Jörgen Auer
  En som har nära till Flemma är 13-åriga Mathilda Linde som bor så nära att hon kan gå till gården och stallet. Och det gör hon både gärna och ofta. Hon sköter om och rider Amanda Nordströms ponny Jalle. Och så har hon en idol. Just det: Alexander Zetterman.

Bild: Jörgen Auer
Samma idol har 11-åriga Thea Huovinen från Sonstorp. Hon var dessutom på Elmia i Jönköping i helgen och såg Alexander rida. Därför var hon en aning nervös inför mötet med idolen, men det släppte ganska snart när hon tog till sig av hans råd och tips. Och både Thea och hennes ponny Säbys Annie skötte sig kanonbra.

 Ur dagens Corren
Själv skrev jag om besöket i Corren, ett reportage som var inne i dag och presenterades så här.

Inga kommentarer: