onsdag 9 maj 2018

Mariabacken och Hejaklacken

Bild: Jörgen Auer

Nya utsikter får jag aldrig nog av. Häromdan såg jag den här vyn för första gången i mitt liv. Det är från ett nytt särskilt boende på Albrektsvägen i Norrköping. Så nära Östgötaporten, Idrottsparken, att det kallas för Hejaklacken. 
Varför var jag där? Jo, för att titta på boendet för min 95-åriga mor. Det känns som ett bra boende, nytt och fräscht med närhet till city.

 Bild: Jörgen Auer

Men ännu bättre var känslan på Trumpetaregatan nära Vrinneviskogen, i det som tidigare hette Mariabacken. Så fint och välordnat! Så hemtrevlig! Med skogen alldeles inpå och från ett håll med utsikt in mot Norrköping. Långt borta till vänster anar man Hageby gård.

Bild: Jörgen Auer

Åt söder är det utsikt bort mot Navestad och landsbygden mot Söderköping. Rummen är stora och fina och rent av kände jag att här skulle ju även jag kunna flytta in. 
Men det funkar inte riktigt så med tilldelningen av särskilda boenden. När man blir tilldelad ett sådant av kommunen, ja då måste man också ta det, även om man har haft andra önskemål. Tackar en sökande nej får denna vara kvar i sin gamla bostad och så startar sökprocessen om från början, dvs man måste bli godkänd (vara i konstaterat hjälpbehov) för att ansöka om särskilt boende på nytt.
Vi får hålla tummarna för att det blir enligt vår (och mors) önskan.
Mariabacken är först, Hejaklacken tvåa på vår lista.

Inga kommentarer: