tisdag 22 maj 2018

Trädgårdsgatan ny i raden

 Ur Mera Linköping 22 maj
 Så här ser det ut i Mera Linköping i dag. Ännu ett av mina reportage om gator som heter likadant i Linköping och Norrköping. Den här gången har jag besökt Trädgårdsgatan, en anrik gata i båda kommunerna och vid båda pågår stora omgörningsarbeten och nybyggnation.

 Bild: Jörgen Auer
Här en bild från Nya torget i Norrköping. Till vänster anas den fastighet där förra krogen Kronan hade sina lokaler och där jag gjorde mitt första krogbesök.

Bild: Jörgen Auer
Varningsskylten för spårvagn gäller väl egentligen Drottninggatan, men skulle kunna röra Trädgårdsgatan också. Till vänster Galleri Kronan i gamla apotek Kronans lokaler. Vad som inte framgår av bilden är att till vänster om Kronan ligger Rådhuset.

Bild: Jörgen Auer
Susanna Johansson arbetar i kommunala förvaltningshuset Rosen och var på väg hem för dagen när vi stötte på varandra på Trädgårdsgatan. Hennes röda jacka lyste upp hela gatan.

 
 Bild: Jörgen Auer
Trädgårdsgatan i Linköping. Så där 100 meter lång mellan Djurgårdsgatan och Apotekaregatan.

 Bild: Jörgen Auer 
Utsikt från Trädgårdsgatan 3 i Linköping. Mot gamla gamla busstorget som är under förvandling. Hela kvarteret Eddan ska bli bostadsområde, tjusigt värre lär det bli.

Bild: Jörgen Auer
Det här är Oskar Ajaxon på väg till Trädgårdsföreningen för att sola. I andra änden av kopplet ses Bosse. 
För övrigt var det en väldigt varm dag vi träffades och Oskar var långt från ensam om att bege sig till Linköpings lunga för att sola och njuta av väder och vind.

Inga kommentarer: