fredag 30 juni 2023

Från Stegeborg till Lausanne

Bild: Jörgen Auer
Besökte Stegeborg i dag. Syster Britt-Marie har hyrt stuga där i veckan tillsammans med sin dotter Marie. Det var trevligt. Stegeborg fick också besök av en rejäl regnskur under dagen. Men alltså: Aimo park heter ett företag som står för parkeringen där och Herre Gud vilket dribblande med telefonen för att skaffa den appen. En timme!
Jag tänkte ett tag, nej, nu skiter jag i det här och tar ett bötesbelopp i stället. Men Marie hjälpte mig. Tack. Dessutom bjöds jag på middag. Tack igen. Stekt strömming på Stegeborgs hamnkrog. En höjdare.

 
Bild: Jörgen Auer
Vi tog en promenad i Stegeborg och såg Skällviks fina kyrka vars äldsta delar härrör från 1300-talet. Svenska kyrkan har utförlig text om denna kyrka som 1918 blev annex till Mogata kyrka (svenskakyrkan.se)

Bild: Jörgen Auer
På kvällen var jag hemma igen i god tid för att hinna handla lite innan kvällens friidrottsgala från Lausanne (Daiamond League). Bland topparna där var nederländska 400 häckspecialisten Femke Bol roligast att se. Hon vann i utklassningsstil. Nytt världsrekord i sommar? Det frågar man sig givetvis även när det handlar om norska medeldistansaren och OS-vinnaren 2020, Jakob Ingebrigtsen som vann ett bra 1500 m-lopp. 
Friidrott är kul att se. Omväxlande. Fast helst vill man ju se prestationer i världsklass hela tiden. Så fort de tävlande inte når upp i det blir det lite tråkigt. En längdtävling där segerresultatet skrivs till 8,11 är inte precis nåt att hetsa upp sig för eller lägga på minnet. Fast nu gjorde jag ju just det. Skapade ett minne av tävlingen. 8,11? Det hade Jesse Owens också gjort. Han hoppade 8,13 redan 1935.

Bild: Jörgen Auer
Farväl fredag 30, farväl juni, sa jag och förevigade bilden av solen på väg ned. Ännu en solnedgång, tänkte jag. När den stora stjärnan går upp igen är det juli. Redan?

Inga kommentarer: