måndag 5 juni 2023

Nu blånar blåklinten

Bild: Jörgen Auer
Nu står den där igen och blånar, vår östgötska landskapsblomma blåklinten. Undrar om den även blånekar om man frågar den nåt? Hur som helst så tycker jag att den är väldigt fin.

Bild: Jörgen Auer
Och den verkar trivas i rådande solsken. Vilket den nog får finna sig i hela veckan. Tyvärr. För nu behövs det regn i massor. Det är farligt torrt i skogen.

Bild: Jörgen Auer
Vi människor måste också finna oss i att uthärda torkan. Visst är det varmt och gott i solskenet, men också bedrägligt. Det märkliga är att alla vet att det är så, men ändå lägger sig folk i timmar för att bränna sig bruna. Eller röda. Att sola är rent av livsfarligt. Även fast du har solkräm. Ta det alltså försiktigt, fira nationaldagen i skuggan. Det ska jag göra. Tror jag. 

Bild: Jörgen Auer
Hm. Ett eller flera bad skadar nog inte, heller. Vattnet värms upp fort nu och fram mot torsdag när det lär bli upp mot 27 grader i luften har vi nog upp mot 20 grader i vattnet. Kanske inte i Vättern som är sjön på bilden, men i väldigt många andra sjöar.
Tisdag 6 juni är hur som helst välkommen, varm eller kall. På tal om kall så tänker jag öppna en kall öl nu. Och i morn plockar jag en bukett blåklint, dagen till ära.

Inga kommentarer: