torsdag 29 juni 2023

Vem har gjort konstverket?

Bild: Jörgen Auer
På riksväg 32 i dag började jag fundera på heliga Birgitta, eller egentligen inte hon utan mera den järnskulptur föreställande henne som står på en bergknalle mellan Mjölby och Boxholm. Jag vet nämligen sedan tidigare hur svårt det är att hitta uppgift om vem som har gjort skulpturen. Så därför stannar jag till vid första bästa parkeringsmöjlighet efter att ha passerat skulpturen för att se om ny info finns. Skulpturen kom på plats 2003, det står att läsa på flera håll på internet. Men hur jag än söker hittar jag ingen information om konstnären? Varför? Är det inget konstverk? Men även om det inte är en konstnär utan "bara" någon smideskunnig så borde väl det stå någonstans, helst på lättfunnen plats för allmänheten? Ordna det.

Bild: Jörgen Auer 
Här var jag också i dag. Premiär på just den vägen, faktiskt. Jag hade varit hos Sharpman i Hogstad och både handlat och fikat och på väg därifrån svängde bilen av sig själv av mot Skrukebygatan. Jo, jag svär. Men jag hade inget emot den avvikelsen. Nu fick jag ju uppleva den lite annorlunda vägen som bland annat far under E4-filerna. Och ja, jag kände mig tvingad att stanna och ta en bild. Fick på så sätt även in Bauhaus i texten. Kul.        

Bild: Jörgen Auer
På kvällen tog jag mig före att fota himlen. Försökte läsa av molnen för att se morgondagens väder. Hm. Det kan bli både och. Sol och moln. Kanske även regn. Ge oss regn. Vive la reine, sägs drottningen Désirée Bernadotte ha tyckt sig höra från den svenska folkmassan när hon reste i Skåne 1827. Hon blev glad eftersom de franska orden betyder leve drottningen. Men hon kunde ju inte veta att de skånska bönderna ropade efter regn: vi vill ha rejn.

Inga kommentarer: