måndag 15 juni 2015

En dag längs Göta kanal

 Bild: Jörgen Auer
Oj, lupiner! Det måste fotas tyckte svågern Ingvar Falk redan vid starten i Borensberg på vår cykelutflykt till Berg.
 Bild: Jörgen Auer
Själv fotade jag mest båtar. Och kanalen. Göta.
 Bild: Jörgen Auer
Och medresenärerna Britt-Marie och Ingvar Falk, förstås. De har åkt kanalen med egen båt tidigare.
 Bild: Jörgen Auer
Nu ville stockholmarna uppleva den från cykel och ville ha med sig en oedi öschötte. Jag.
 Bild: Jörgen Auer
Så jag hyrde cykel på Göta travel center i Borensberg och gav mig iväg.
 Bild: Jörgen Auer
Jag tror vi mötte eller såg allt som går att möta och se längs kanalen. Vi såg Wilhelm Tham, Ceres och Wasa Lejon. Vi mötte en fårskock, andra cykelturister, såg segelbåtar och motorbåtar, ja även ett par kanoter såg vi. Även om de befann sig i Motala ström inne i Borensberg. Vandrare, hundar, fåglar, hästar, ormar.   
 Bild: Jörgen Auer
Men mest av allt såg vi naturens skönhet. Och vi njöt av hjärtans lust i sol, och lite blåst, samt fågelsång. Koltrastens glada trudelutter följde oss nästan hela vägen. Tur och retur.
 Bild: Jörgen Auer
Inte blev vi utskällda heller. Alla var snälla och glada. Trevliga. Mysiga. Den här skäggiga skeppshunden gillar attt göra knopar, påstod den.
 Bild: Jörgen Auer
Jag som gillar lite ovanliga vinklar ville naturligtvis föreviga Vreta klosters kyrka som vi såg så här från kanalbanken (med hjälp av lite zoom).
Bild: Jörgen Auer
Efter god lunch (strömming) på Kanalkrogen och lite sightseeing längs slusstrapporna i Berg vände vi åter och trampade i mestadels lite motvind tillbaka de över två milen till Borensberg. Där stod lupinerna kvar och nu såg vi ju att de hade "kyrkligt" sällskap. Prästkragar. 
Vad stockholmarna vill göra i morgon, vet jag inte. Men de är kvar i Östergötland. Här finns ju så mycket för dem att uppleva. Kanske hittar de lupiner någon annanstans.

Inga kommentarer: