tisdag 16 juni 2015

Hetta, snö och Övralid

 Bild: Jörgen Auer
Det började hett i förmiddags. Så hett att det brann. Men det visade sig vara en planerad brand på en gård utanför Normlösa. Räddningstjänsten var på plats för att säkra övriga byggnader.
 Bild: Jörgen Auer
Sen var marken täckt av snö vid Stocklycke vandrarhem på Omberg. Men det visade sig vara blommor. Bellis, tror jag de heter. Det växer som ogräs. Det sa i alla fall mitt ressällskap: syster Britt-Marie och hennes make Ingvar. Falk.
 Bild: Jörgen Auer
Falkögon behövs inte uppifrån Hjässan på Omberg. Man ser bra ändå. Och långt.
 Bild: Jörgen Auer
Långt ser man också från Werner von Heidenstams vackra Övralid. Han visste vad han gjorde när han lade sig här med Vättern i blickfånget.
 Bild: Jörgen Auer
Fast huset ger jag inte mycket för. Det ser stramt och kallt ut. Trots dagens strålande sol. Nej, tacka vet jag Farfarsstugan intill. Så inbjudande och mysig. I trädgården kunde jag ha stannat och sovit en stund, så skönt var det att ta igen sig efter en god räksmörgås och en lättöl. Kaffe.
Bild: Jörgen Auer
Sol, ja. Ingvar och Britt-Marie är lite oroliga inför morgondagen. Blir det cykling då igen efter tisdagens uppehåll pga bakvärk? Blir det gråväder? Rent av regn? I så fall tar de bilen till flyget, sa de. Eller var det tvärtom? Flyget till bilen? Nej, till Flygvapenmuseum i Malmslätt bär det. Så var det.
Så hur blir vädret? Så här står det på smhi.se för onsdagen i Linköping: I morgon mulnar det alltmer och från sena eftermiddagen regn västerifrån. 15-20 grader, högst vid kusten och lägre i samband med regn. Sydvästlig vind.
Men det står också att det blir omväxlande sol och moln på förmiddagen och mellan 12 och 18 grader. Vi får se.
Det där sista stod inte. Det skrev jag. Och kan göra det en gång till. Vi får se.

Inga kommentarer: