lördag 20 juni 2015

Med midsommaren i minne

 Bild: Jörgen Auer
Den här växten vållade viss huvudbry på Facebook i midsommarhelgen. Vad heter den, undrade jag och fick en hel del svar. Några gissade helt vilt.
 Bild: Jörgen Auer
Men Hans Nydahl var först med rätta svaret, ginst. För det är väl det? Det är i vart fall inte ölandstok som Andreas Schander föreslog. Och inte forsythia som Mirja Kalms gissade. Jaja, det roliga var ju att mina vänner tog sig tid att besvara min fråga. Det var ju i alla fall midsommar. Men de hade kanske inte så mycket för sig denna regniga helg.
 Bild: Jörgen Auer
Själv tog jag en promenad mellan skurarna. Behövde ett andningshål. Ett sådant bär den här svarta skogssnigeln ständigt med sig. Tänka sig. Själv tänker jag varje gång jag ser en skogssnigel att den förr  i tiden lär ha använts för att smörja vagnshjul!
 Bild: Jörgen Auer
Många blommor har redan vissnat, tyvärr. Dock inte midsommarblomster. Tack.
 Bild: Jörgen Auer
Den här krabaten upptäckte jag kravlandes på en smörblomma (väl?). Men är inte humlan på fel sida av blomman? Hittade den vad den sökte? Eller är den blind? 
Bild: Jörgen Auer
Det bestående minnet av årets midsommar, i alla fall där jag uppehöll mig, i södra Östergötland är att det var blött och regnigt. Midsommardagen kunde jag dock sola mig lite ett par gånger mellan skurarna och när jag skriver detta i Mantorp vid 21-tiden ser kvällen härlig ut.

Inga kommentarer: