onsdag 17 juni 2015

Från Skeppsås till champinjonsås

 Bild: Jörgen Auer
Onsdagen började med kor och kalvar i Skeppsås. De hade det gott.
 Bild: Jörgen Auer
Sen lyckades svågern Ingvar med konststycket att ta på sig jackan bakochfram. Otroligt! Jag menar, det har nog ingen besökare tidigare gjort i Borensberg. Har jag dragit upp blixtlåset i nacken också, undrade han skämtsamt. Syrran Britt-Marie redde upp det hela, men då fastnade han med ena armen i ärmen. Ack ja. Det var nog värmen. Eller brist på den samma.
 Bild: Jörgen Auer
Sen cyklade vi till Korskrog. Hittade inget att dricka, men tog oss till Klockrike. Vinden höll på att suga musten ur oss, så vi trampade till Brunneby för påfyllning. På återvägen via Kungs Norrby och kanalbanksvägen undrade vi pojkar vad det var i musten. BM satte plötsligt av i sken och for fram i sådan fart att sällskapet framför oss stannade i vinddraget och tog på sig ytterkläder. Syrran är den vita pricken långt där framme någonstans.
 Bild: Jörgen Auer
 Sen åkte vi faktiskt bil. Ingvar ville till Flygvapenmuseum och släpptes av där. Vi andra smidde planer. Tittade på östgötska byggnadsverk. En gammal smedja förevigades.
 Bild: Jörgen Auer
Och Kaga kyrka vilken vi såg så långt bort att jag fann det bäst att ta till stora objektivet. Så stort att blåklinten nära nog försvann. Klint var borta, bara blå syntes.
Bild: Jörgen Auer
Vi avslutade den kulturella avdelningen med lite hästsvansknopning. Flätning, rättade en Selma. Om dagen, som ju börjat med kalvar i Skeppsås, kan vidare sägas att den slutade med kalvfärs och champinjonsås på Flygvapenmuseum.

Inga kommentarer: