måndag 9 november 2015

Ännu mera Allt för Sverige

 Ur Svt:s Allt för Sverige
Njae, det där med Linköping var väl en sanning med modifikation, James Morgan?
 Ur Svt:s Allt för Sverige
För det var ju i Ringarum hans svenska historia började, enligt vad programmet Allt för Sverige (där en flock svenskättlingar söker sina svenska rötter) hade letat fram till säsongens andra avsnitt som sändes i går, söndag. Dock var det ju Östergötland i alla fall.
 Ur Svt:s Allt för Sverige
Men Linköping fick ändå vara med en bra stund eftersom stora delar av avsnittet var inspelat i Gamla Linköping där deltagarna även sov över på Hilma Winblads bed and breakfast. Samt dansade i sängarna. Jojo.
 Ur Svt:s Allt för Sverige
Stackars James Morgan från Andersonville, Illinois, försvann dock ur programmet eftersom han slogs ut i den tävling som från och med andra avsnittet nu följer serien tills en enda deltagare återstår i det sista programmet. En vinnare som får träffa hela tjocka, svenska släkten. James Morgan fick dock lite tröst i alla de handlingar och dokument som programredaktionen hittat och lutad mot Stångebromonumentet satt han där i sommarsol och läste sin historia.
Ur Svt:s Allt för Sverige
Just Stångebromonumentet, till minne av slaget vid Stångebro 1598 och invigt 1898, fick bli slutvinjett för andra avsnittet av Allt för Sverige som nu gör sin femte säsong och verkar bli minst lika bra som de tidigare. Men vi östgötar saknar förstås James Morgan.
Läs mer om Allt för Sverige här.

Inga kommentarer: